UA-75405815-1

gallery/fed371123c3ebc0278b32dfc2e3893e5_723_-_Wijlre_-_370312_-_RCE
gallery/attachments-Image-ScreenHunter-44

CV BART WUILMUS (orgel)

Bart Wuilmus (1977) studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij Stanislas Deriemaeker en Joris Verdin. Hij behaalde er de meestergraad met grote onderscheiding voor orgel.  Het diploma contrapunt en fuga behaalde hij er in de klas van Wim Henderickx. Aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde hij de meestergraad klavecimbel bij Kris Verhelst. Tijdens deze studie verdiepte hij zich eveneens in orgelimprovisatie bij Kris Wittevrongel.
Als titularis-organist is hij verbonden aan de Grote of St.-Waldetrudiskerk te Herentals en hij is hiermee de vaste bespeler van het Verbuecken-orgel uit 1767. Hij realiseerde drie CD-opnames met orgelliteratuur en improvisaties op instrumenten in Averbode (Verschueren), Herentals (Moors), Bornem (Thomas) en Hoogstraten (Thomas & Pels).
Sinds 2015 is hij als redacteur verbonden aan het Vlaamse tijdschrift ‘Orgelkunst’.
Bart is eveneens medewerker en medeoprichter van de vzw Vlaamse Klavecimbelvereniging.
Hij schreef  werken voor koor, orgel en hafabra die werden uitgegeven door  ‘De Haske’ en ‘Koor en Stem’. Aan de muziekacademies te Ninove en Herentals hij leraar orgel, klavecimbel en begeleidingspraktijk.

CV VERA BALIKO (cello)

Vera Baliko is van Hongaarse afkomst en studeerde sinds haar verblijf in België aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze behaalde de diploma's ‘meester in de muziek’ voor cello en kamermuziek. Vervolgens behaalde ze eveneens het ‘specialisatiediploma, optie cello’. Haar belangrijkste pedagogen waren Roel Dieltiens (cello) en Guido De Neve (kamermuziek). Verder volgde zij meestercursussen bij o.a. Zoltan Kocsis en György Kurtag (kamermuziek), Imre Mezö en Miklos Perényi (cello). Naast optredens als soliste en in kamermuziekverband werkte Vera Baliko ook samen met o.a. Explorations, de Beethoven Academie, het Brabants Symfonieorkest (NL) en het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. Zij verleende haar medewerking aan verscheidene cd- en radioproducties. Als lerares is zij verbonden aan het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs en de academies van Lier en Haasrode.