UA-75405815-1

Curriculum Vitae  Elske te Lindert en Liga Vilmane

                          Elske te Lindert                          liga Vilmane

 

Elske te Lindert (1980, dirigent, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Koordirectie studeerde ze in Maastricht bij Ludo Claesen.

Als organist is ze actief als solist en begeleider. Ze maakte verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem. En in 2018 is Elske benoemd tot stadsorganist van Doetinchem. In 2021 kwam haar eerste orgel-CD uit, met muziek van Bach op het Flentrop-orgel in de Catharinakerk in Doetinchem. Samen met haar man Johan van der Linden vormt zij het duo ‘Flor de Tilo’.

Als zangeres heeft ze een brede concertpraktijk. Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig en Paul Triepels en volgde lessen bij Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuid-Nederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. (www.ilcantodirame.eu) Met dit ensemble maakte ze een CD in 2016. Als sopraan werkt ze regelmatig voor Consensus Vocalis en voor de Nederlandse Reisopera. Ook maakt ze theater.

Ze is dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble, de Catharinacantorij en van Kamerkoor Decamerone. Sinds 2003 is ze eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven. In 2022 studeerde ze summa cum laude af voor haar master koordirectie bij Ludo Claesen aan Conservatorium Maastricht.

(www.elsketelindert.nl)

Līga Vilmane 

Līga Vilmane is concertorganist en klavecinist. Zij studeerde orgel van 2002 tot 2006 aan de Jāzeps Vītols Muziek Academie in Rīga, waar ze les volgde bij Tālivaldis Deksnis. Ze vervolgde haar studie bij Gijs van Schoonhoven en Theo Jellema (ArtEZ-conservatorium Enschede) waar zij haar master-diploma behaalde in 2009.

Vervolgens wijdde zij zich ter specialisatie aan haar klavecimbelstudie bij Tineke Steenbrink

(ArtEZ-conservatorium Zwolle) en volgde lessen bij Ton Koopman en Christian Rieger. In 2013 behaalde zij het master-diploma.

Līga is cantrix-organiste van de Protestantse gemeente Varsseveld. Ze maakt deel uit van ensemble Il Canto di Rame”. Līga heeft een ruime concertpraktijk opgebouwd. Zo speelt zij geregeld bij het Phion (Orkest van Gelderland & Overijssel) en Parnassus Ensemble.

Līga is verbonden aan het Musikschule Nierdergrafschaft (Duitsland) als orgel docent. Verder is Līga dirigent van het koor “In Between” (Goor) en vocaal ensemble “Encore” (Varsseveld).