UA-75405815-1

CV Rianne Wilbers

Sopraan Rianne Wilbers is een musicus die ervan houdt om uitdagingen aan te gaan en mensen aan zich te binden. Ze wordt alom geprezen om haar artistieke visie, haar bravoure en doorzettingsvermogen.

Februari 2016 slaagde Rianne met Symfonie nr. 3 van Górecki cum laude voor de opleiding Klassiek Zang aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hierbij kreeg ze zangcoaching van Xenia Meijer, Maarten Koningsberger en Lucia Meeuwsen. Naast solorepertoire van vroeg-barok tot hedendaags, heeft Rianne veel interesse in kamermuziek.

Als ambassadeur en pionier van de hedendaagse muziek werkt Rianne graag samen met levende componisten. Zo brengt ze regelmatig nieuw werk in première en werkte ze nauw samen met tijdgenoten zoals Aart Strootman, Anthony Fiumara en Merijn Bisschops. Dat leverde haar veel lof in de pers op. Zo schreef Trouw naar aanleiding van de wereldpremière op de Rotterdamse Operadagen van de kameropera Le Vie et mort d’Érard van R. de Raaff: “Alle lof voor Rianne Wilbers die met vocaal meesterschap en veel uitdrukking de opera droeg.”

Ze begeeft zich als initiator van VONK op het vlak van grensoverschrijdend nieuw repertoire. Daarnaast maakte ze samen met Merijn Bisschops de hallucinatoire muziektheatervoorstelling ‘Crash Blossom’. Voor het eerst was Rianne betrokken als zangeres in de grote muziekvoorstelling ‘Homo Instrumentalis’ van Silbersee.

In 2019 is ze geselecteerd als nieuw jong talent bij Music Hub Brabant.