UA-75405815-1

CV Tommy van doorn

Tommy van Doorn (1990) is organist en beiaardier van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Hij bespeelt hier onder meer het monumentale Smitsorgel (1842). In 2018 en 2019 valt hij regelmatig in als beiaardier van de Sint-Brigidakerk in Geldrop.

Op zevenjarige leeftijd begon hij met pianolessen; vanaf zijn zeventiende nam hij orgellessen bij Jan Verhoeven in Boxtel. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij hoofdvak orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg en Ad van Sleuwen. Piano werd als bijvak gestudeerd bij Jelena Bazova. Hij verdiepte zich tevens in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. Verdere masterclasses en interpretatielessen werden gevolgd bij o.a. Ben van Oosten, Kees van Houten, Joris Verdin, Wolfgang Baumgratz (D) en Luca Scandali (It). Hij volgt de masterstudie beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Frans Haagen. Tevens studeert hij de master musicologie aan de Universiteit Utrecht.

Tommy van Doorn werkt als privé-muziekdocent en geeft orgelles bij Kunstkwartier Helmond. In 2018 behaalde hij de tweede prijs op het Internationale Beiaardconcours in Zwolle en Kampen. Op orgel begeleidde hij onder meer uitvoeringen van de Requiems van Fauré en Duruflé. Bij de Brabantse Orgelfederatie verschenen enkele opnames van zijn spel en is hij betrokken als artistiek adviseur. Hij is voorzitter van de Stichting Smitsorgel Heilige Servatiuskerk, die zich inzet voor het behoud van het Smitsorgel (1852) in Schijndel. Ook is hij artistiek adviseur van de Stichting Kerkconcerten Boxtel.