UA-75405815-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

CV's  Evgenia Galyan, Bénédicte Massenaux en Edward VanMarsenille .

 

 

Evgenia Galyan is afkomstig uit Rusland en studeerde piano en orgel aan het conservatorium van Nizji-Novgorod. Zij zette haar studies voort aan het conservatorium van Luik, voor orgel bij Anne Froidebise, en volgde meerdere internationale masterclasses. In de afgelopen jaren trad zij in binnen- en buitenland op als soliste en begeleidster. In 2014 maakte zij een CD met de hoboïst Steven Sneyers, met daarop Belgische composities. Zij is als docent verbonden aan de Muziekacademie te Sint-Truiden en als organiste, samen met haar echtgenoot Edward Vanmarsenille, aan de O.L.Vrouw Tenhemelopnemingskerk aldaar.

 

Bénédicte Massenaux, geboren in St. Vith, begon haar fluitstudie in Malmédy, en behaalde haar diploma’s aan het conservatorium van Luik bij T. Fret. Daarna specialiseerde zij zich in traversospel, o.a. bij B. Kuijken. Zij gaf concerten samen met befaamde pianisten zoals Severin von Eckhardstein en vormt sinds enige tijd een kamermuziekduo met de klavecinist Edward Vanmarsenille.

 

Edward Vanmarsenille volgde in zijn geboorteplaats Sint-Truiden orgellessen, om vervolgens dit hoofdvak te studeren aan het conservatorium van Luik bij Anne Froidebise, evenals de specialisatie klassieke schriftuur. In 2016 voltooide hij zijn studie klavecimbel met een aantal concerten. Hij is samen met zijn echtgenote Evgenia Galyan organist van de O.L.Vrouw Tenhemelopneming in Sint-Truiden en is als docent verbonden aan de conservatoria van Luik en Verviers, en aan de Hogeschool Limburg.

 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?